Adi Nalić potpisao jednogodišnji ugovor sa švedskom Landskronom

10. Dec 2016. | 14:55 | NV
nalic i sopi

Adi Nalić, mladi švedski nogometaš i sin našeg nogometnog stručnjaka Zlatana Nalića, potpisao je jednogodišnji ugovor sa švedskom Landskronom. Riječ  je o talentovanom ofanzivnom igraču, koji može igrati na više pozicija.

“Želio sam da potpišem ugovor sa klubom u kojem ću imati priliku za dalji napredak. Imao sam 5-6 gotovih ugovora u Švedskoj, ali i iz još nekoliko evropskih liga, ali sam se odlučio za Landskronu. Mislim da sam napravio jako pametan potez, jer sam u odličnom klub gdje ću biti ključni igrač i imati neophodnu minutažu za dalji nogometni napredak. Želja mi je da sa 20 godina budem gotov igrač i mislim da sam napravio pravi izbor”, kaže Adi Nalić.

Već nakon nekoliko treninga samo riiječi hvale za Nalića imao je i trener Landskrone Agim Sopi.

“Adi me je osvojio i za dva puta samo što sam ga gledao bilo mi je doboljno da procijenim da će biti odličan nogometaš. Opčinila me njegova energija, tehnika, kreativnost i ubitačnost,  a na to sve odličan je i u defanzivi. Bas takve igrače sa ovakvom voljom i karakternim osobinama upravo tražimo”, kaže Agim Sopi.

Nalić je prije nekoliko godina slovio kao veliki nogometni talenat, i početkom 2014. godine sedam dana je bio u kampu velikog Milana.  Podsjetimo, Adi je unuk Mesuda Nalića, legendarnog desnog krila Slobode iz Tuzle, koji je 24 puta nosio dres reprezentacije bivše Jugoslavije.

 

NV

Na vrh