Adin Vrabac predstavljen kao veliko pojačanje Tenerifa

31. Aug 2017. | 20:54 | NV
vrabac1

Kapiten naše seniorske reprezentacije Adin Vrabac juče je zvanično predstavljen španskim novinarima kao veliko pojačanje Iberostar Tenerifa, prenosi agencija Patria.

Kako navodi Eldorsar.com, Vrabac je izjavio da se osjeća veoma ugodno na Kanarskim ostrvima.

“Ovdje sam već nekoliko dana i vrlo dobro se osjećam. Imam dobre poveznice s klubom i Kanarima, jer je na mene  veliki uticaj ostavio Nenad Marković, koji me je trenirao u mlađim reprezentativnim kategorijama BiH. Veoma mi je važno njegovo prisustvo i preporuke mog agenta”, rekao je Vrabac i dodao: “Shvatio sam da riječ o vrlo profesionalnom projektu, gdje vam svi pomažu da napredujete. Ovo je sjana prilika da igram u Endesa lgi koja je jedna od najjačih u Evropi.”

Kapiten Zmajeva istakao je da je prelazak u Iberostar iz Partizana za njega veliki izazov, a sportski direktor kluba sa Kanarskih ostrva, Aniano Cabrera otkrio je da je Vrabca pratio još dok je igrao u njemačkom Triru.

“On je polivalentan igrač, koji može povući napad, probiti protivničku odbranu, dobro prati igru i uvijek gleda da loptu proslijedi najbolje pozicioniranom saigraču. On je timski igrač. Zato smo odlučili da je Vrabac baš taj igrač koji će kompletirati naš tim”, rekao je Cabrera i dodao da “kada igrač ima 23 godine i kada je imenovan za kapitena Košarkaške reprezentacije BiH, onda je znak da je to igrač budućnosti.”

 

NV / NAP

Na vrh