Adisa Tufo na “Konferenciji 500 poduzetnica” u Sloveniji: Sve je do pojedinca koji ne smije odustati

5. Apr 2018. | 23:01 | NV
adisa tufo8

U ime snažnih žena, poduzetnica, u srijedu je održana šesti put zaredom  konferencija pod nazivom “500 poduzetnica” u Grand Union hotelu u Ljubljani.

Više od 500 snažnih žena svojom energijom poslalo je jasnu viziju u svijet – da se poduzetnice žele povezati, upoznati, djelovati i mijenjati evropske i svjetske poglede i stereotipe koje se odnose na žene u biznisu, ali i žene općenito.

Predavanja poznatih predavača, nova poznanstva, poslovne prilike i iznenađenja karakterišu ovaj događaj. Kako ističu organizatorice Zori Jakolin, Urša Žorž, Petra Škarja i Marta Turk – cilj je nastaviti uspješnu priču “500 poduzetnica” i zajedno pisati historiju jakih žena.

Prisutne su pozdravile organizatorice, kao i predsjednik Privredne komore Slovenije, Boštjan Gorjup, a među predavačima su Mojca Skalar Komljanc, projekt menađer SPIRIT Slovenija, javne agencije Republike Slovenije za promicanje poduzetništva, internacionalizacije, stranih ulaganja i tehnologije, kao i Madi Sharma, predstavnica Evropskog socijalnog vijeća i poduzetnica, iz regije je bila gđa. Sanja Pantić-Popović, predsjednica Udruženja poslovnih žena Srbije, ekonomistica i međunarodni stručnjak za žensko poduzetništvo iz Beograda.

Nakon Zagreba i velikog “Kongresa poduzetnica Jugoistočne Evrope”, na kojem je imala veoma zapažen govor, govorila je uspješna poduzetnica i autorica Adisa Tufo iz Bosne i Hercegovine.

“‘500 poduzetnica’ je najveće okupljanje poduzetnica Slovenije i regiona. Uživala sam u ponovnim susretima sa svim tim divnim i uspješnim ženama. Pripala mi je čast da budem jedna od predavačica i ispričam svoju poduzetničku priču. Poduzetnice se međusobno jako dobro razumiju. Putevi su nam posuti ružama i trnjem, često nas boli, ali nas i zbližava, povećava nam ljubav i uzajamno poštovanje”, kazala je Tufo, koja je na Kongresu govorila o svojim počecima u poduzetništvu, o promjenama koje je činila ne samo u kompaniji, već i vlastitoj promjeni: “Naučila sam da je sve do čovjeka, do pojedinca koji je spreman stati ispred svih i uvijek ići naprijed. Nekada i glavom kroz zid, nekada preko zida, ali nikad stati i nikad odustati”, inspirativno zaključuje Adisa Tufo, koja je ove godine izdala i svoju prvu knjigu “Vruć krompir”.

adisa tufo2

NV

Na vrh