Aerodrom Tuzla uveo novu liniju za Beč

Predstavnici Aerodroma Tuzla danas su prezentirali novu liniju za Beč, kao rezultat poslovne saradnje s kompanijom Montenegro Airlines, koja je postala ukupno deseta destinacija sa ovog aerodroma

12. Nov 2015. | 14:39 | A.D
49793

Članovi menadžmenta Aerodroma Tuzla, Montenegro Airlinesa i predstavnici Vlade TK govorili su na pres-konferenciji o planovima i investicijama u vezi s Aerodromom Tuzla, a koje se tiču komunalne infrastrukture, kapacitetima postojećih prevoznika i nadogradnje prilaznih svjetala aerodroma.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović ocijenio je da razvoj saobraćaja znači i razvoj društva, pogotovo "ovaj spektakularni razvoj vazduhoplovne luke Tuzla". Velika je prilika, dodao je, ne samo za brzu komunikaciju putnika, nego i za brzu komunikaciju evropskih investitora.

"Moje iskustvo je da investitor koji se ne namuči putem, da dođe u Tuzlu ulaže u BiH, za razliku od onih koji slete u Zagreb i Beograd i onda putuju za Tuzlu. Ovo vidim kao veliku razvojnu priliku, za šta nam treba tzv. "Y“ krak, autocesta ili brza cesta, Orašje-Brčko-Tuzla-Žepče i priključak na koridor 5C. Već postoji veza vazdušne luke s riječnom lukom u Brčkom, željeznicama, i mislim da su to preduslovi za mnogo brži razvoj Tuzle i TK", smatra gradonačelnik Imamović, saopćeno je iz Press službe Grada Tuzle.

(Agencija FENA)

Na vrh