Afera – glasilo Accounta od danas od danas u poštanskim sandučićima

7. Dec 2016. | 13:17 | NV
Foto Afera

Građani Banjaluke, Bihaća, Bijeljine, Doboja, Mostara, Trebinja, Tuzle, Sarajeva i Zenice od danas će moći pronaći svoj besplatni primjerak AFERE – Glasila Antikorupcijske mreže u BiH ACCOUNT u poštanskim sandučićima.

AFERA je rezultat rada medijskog poola koji je okupila mreža nevladinih organizacija u borbi protiv korupcije ACCOUNT. Pool čine internet portali iz cijele Bosne i Hercegovine, iz oba njena entiteta – Tačno.net, Buka, Bljesak.info, Capital.ba, Moja Hercegovina, RTV Zenica i Žurnal.info.

U prvom broju AFERE možete čitati istraživačke tekstove koje je Medijski pool ACCOUNT-a napisao tokom prva tri mjeseca rada. U AFERI nema nedodirljivih i privilegiranih, nema kalkulacija, niti dogovora sa političkim opcijama, ističu iz Accounta.

Novinari istražuju afere koje ovdašnje vlasti pokušavaju da sakriju od javnosti – korupciju, nepotizam, pljačku, otimačinu javnih dobara, prevare… Pozivamo građane na saradnju, a svaku prijavu o korupciji ćemo ozbiljno razmotriti.

Projekat “Antikorupcijska mreža u BiH” (ACCOUNT) finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). ACCOUNT okuplja više od 80 nevladinih organizacija i pojedinaca iz cijele Bosne i Hercegovine čiji je zajednički cilj borba protiv korupcije.

 

NV

Oznake: >

Na vrh