Agencija za certificiranje halal kvalitete i BBI banka ozvaničili saradnju

Agencija za certificiranje halal kvalitete i Bosna Bank International d.d. Sarajevo potpisali su 28. oktobra u Sarajevu memorandum o poslovnoj saradnji

30. Oct 2014. | 18:21 | D.R
30952

Memorandum definiše međusobnu saradnju institucija na razvoju unapređenja i promocije halala, islamskog bankarstva i drugih poslova od zajedničkog interesa.

Rad Agencije za certificiranje halal kvalitete i BBI Bank Sarajevo je u značajnoj mjeri komplementaran, jer dvije institucije slijede iste principe poslovanja.

"Potpisivanjem ovog sporazuma naše dvije institucije su iskazale jasnu opredjeljenost da pruže kvalitetnu podršku i osiguraju uslove za značajni razvoj halal industrije, rekao je Amir Sakić, direktor Agencije.

Amer Bukvić, generalni direktor BBI banke, nakon ceremonije potpisivanja ovog memoranduma je izjavio da BBI banka i Agencija za certificiranje halal kvalitete već duže vrijeme uspješno sarađuju na zajedničkim projektima.

"U principu, naš zajednički koncept je halal poslovanje i svojim potpisima na ovaj Memorandum želimo se obavezati da ćemo intezivirati našu saradnju, otvoriti nove oblasti od zajedničkog interesa i još više raditi na jačanju halal industrije", kazao je Bukvić, saopšteno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete.

(Agencija FENA)

Na vrh