Agrokorovi dobavljači osnivaju udruženje radi zaštite svojih prava

12. Dec 2017. | 10:37 | NV
AGROKOR(1)

Koordinacija proizvođača i dobavljača Agrokora izvijestila je da će osnovati udruženje dobavljača Agrokora kako bi osnažila nastojanja da zaštiti interese dobavljača koncerna.

“U svrhu kvalitetnije komunikacije prema javnosti i svim dionicima u procesima buduće nagodbe koncerna Agrokor, proizvođači i dobavljači okupljeni u Koordinaciju odlučili su formalizirati svoje odnose osnivanjem udruge dobavljača Agrokora”, navodi se u saopštanje Koordinacije proizvođača i dobavljača.

Osnivačka skupština budućeg udruženja dobavljača Agrokora zakazana je za srijedu, 13. decembra, u prostorijama Kraša.

“Proizvođači i dobavljači Agrokora svjesni su važnosti buduće opstojnosti koncerna kao i uloge održavanja cjelokupnog sustava maloprodaje i veleprodaje koju su preuzeli na sebe. Osim toga, dobavljači su prepoznali da samostalnim djelovanjem ne mogu na adekvatan način ostvariti zadane ciljeve održivosti vlastitog poslovanja, te da samo formalnim udruživanjem mogu osnažiti nastojanja da zaštite interese svih dobavljača Agrokora”, navodi se u saopštenju.

Takođe se ističe kako će “buduće udruženje biti u potpunosti uključivo i otvoreno prema svim dobavljačima bez obzira na veličinu i vrstu potraživanja s temeljnim ciljem zaštite zajedničkih interesa, ali i željom da bude partner ‘domaćim bankama’ te izvanrednoj upravi u nadolazećem razdoblju”.

Na osnivačkoj skupštini udruženja u srijedu donijeće se statut udruženja te izabrati sva tijela – predsjednik, upravni odbor i nadzorni odbor.

 

NV / indikator.ba

Oznake:

Na vrh