Ahmetović: Klanjao sam istiharu i ukazalo mi se koje građevinske firme će raditi autoput

20. Apr 2017. | 14:26 | NV
Sadik_Ahmetović

Sadik Ahmetović, poslanik SDA u PD PSBiH istakao je da je “potpisao zaključke sa Šemsudinom Mehmedovićem”, a u vezi sa setom zakona akciza koji bi trebali danas biti usvojeni u vezi povećanja akciza na naftu i naftne derivate.

“To su u principu zaključci koje je on dogovarao sa predsjedavajućim VM i premijerom FBiH. Do Parlamenta je hoće li usvojiti zaključke, a do VM je hoće li ih provesti. Jer radi se o vrlo važnim zaključcima i socijalno osjetljivim, a bojim se da oni koji zaključke provode ne znaju u kakvim uslovima žive građani BiH, pogotovo oni koji se bave poljoprivredom i pogotovo oni koji žive na ivici siromaštva. Zbog toga je je važno da ovi zaključci budu usvojeni ali isto tako je važno i da budu provedeni.”

“Pisalo je negdje da sam klanjao istiharu, moram reći da jesam i da mi je došlo drugo u odnosu na ono što piše, da znam koje će građevinske firme praviti autoputove. Već se njihova imena znaju i one su podijeljene po nacionalnoj strukturi i u principu su bliske vladajućim političkim partijama”, kazao je Ahmetović.

Podsjećamo, Ahmetović i Mehmedović prošli put su bili protiv povećanja akciza, ali su nakon pregovora s vrhom stranke očito promijenili mišljenje. Svoje stavove nisu mijenjali Salko Sokolović i Senad Šepić.

 

NV / nap.ba

Na vrh