Akcija šišanja i doniranja kose za djecu oboljelu od raka: “Moja kosa – tvoja kosa” u Tuzli

12. Mar 2018. | 19:25 | NV
kosa10

U sklopu projekta “Moja kosa – tvoja kosa” Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka.

Akcija šišanja održat će se 17. mart u periodu od od 12:00 do 18:00 centralni plato unutar Bingo City Centra (glavni ulaz).

U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izliječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izliječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

Sve građane Tuzlanskog kantona pozivamo da dođu u Bingo City Centar Tuzli, 17. marta od 12:00 do 18:00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka, saopoćili su iz Udruženja.

Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).

“Do sada smo izradili i uručili 14 perika, a 4 perike su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu”, kažu iz Udruženja.

Projekat Moja kosa tvoja kosa je podržan od strane Švicarske ambasade u BiH.

 

NV / NAP

Na vrh