Amel Tuka ide na atletski miting “Dijamantske lige” u Monte Karlu

Trenutno najuspješniji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nastupiti će u petak, 17. jula na atletskom mitingu "Dijamantske lige“ u Monte Karlu i tako će postati naš prvi sportaš koji će sudjelovati u okviru ovog renomiranog takmičenja, koje okuplja najveća imena svjetske atletike

15. Jul 2015. | 12:17 | S.K
43975

Nakon uspješnog nastupa u Madridu, Amel Tuka je odmah dobio poziv za nastup u Monte Karlu i na taj način ostvario svoj dječački san da sudjeluje na vrhunskim svjetskim nadmetanjima.

“Da, ostvaruje se moj san i u petak ću, na prvi dan Bajrama, nastupiti na mitingu 'Dijamantske lige' u Monaku. Ovo je za mene veliki izazov, jer volim nastupati s boljima od sebe, oni mi daju uvijek novi izazov da testiram sebe i vidim koliki su moji dometi. Moguće je da se pojavim i na narednom mitingu 'Dijamantske lige' u Londonu, koji se održava 25. jula”, kaže Tuka.

Njegova trenutna trening baza je malo planinsko mjesto Bruniko u Italiji, gdje s talijanskim trenerima vježba na nadmorskoj visini od 2000 metara. 

Svi njegovi planovi usmjereni su na njegov prvi nastup na Svjetskom prvenstvu, gdje će pokušati ostvariti rezultat za anale bh. sporta. 

(Agencija FENA)

Oznake: >

Na vrh