Amel Tuka posjetio redakciju Novog vremena

Mladi bh. atletičar Amel Tuka danas je posjetio redakciju Novog vremena i upoznao se s novinarima i urednicima naše novine

23. Oct 2015. | 17:45 | A.D
48730

Amel Tuka je izrazio nadu da mediji svojim djelovanjem mogu promijeniti stvari nabolje i da mogu pozitivno uticati na tokove u društvu.

Tuka je u razgovoru s urednicima naglasio kako očekuje da mladi imaju jasne ciljeve i da istima trebaju težiti i ostvariti ih.

“Potrebne su godine da bi se ostvarili kvalitetni rezultati. Nemoguće je preko noći ostvariti velike rezultate. Moj trener je rekao kako je potrebno minimalno dvije godine kako bi uopće mogao da dođu kvalitetni rezultati, i bio je upravu", istakao je Tuka.

Osvrnuo se i na atletsku scenu Bosne i Hercegovine za koju vjeruje da bi mogla iznjedriti nova imena koja će bh. atletiku podići na veći nivo.

“Ima tu nekoliko imena koja bi uz ulaganja i dobre uvjete mogla napraviti odlične rezultate. Tu je Pezer, Mujezinović, Mileusnić i drugi“, smatra Tuka.

Novo vrijeme je i prije velikih rezultata koje je Tuka ostvario na Svjetskom prvenstvu i mitinzima Dijamantske lige, pisalo o taletnu koji mladi Kakanjac posjeduje i izvještavalo o njegovim uspjesima. Više o tome možete pročitati na sljedećim linkovima: Amel Tuka, otkriće bh. atletike: “Moramo vjerovati u sebe” i Uspješna godina Amela Tuke, atletskog reprezentativca BiH

Tuka će pripreme za narednu sezonu nastaviti u Italiji, gdje se pripremao i za prethodnu sezonu koja se može ocijeniti vrlo uspješnom.

Urednici su našem atletičaru poželjeli mnogo uspjeha u narednoj sezoni uz želju da naciju obraduje novim medaljama i uspjesima.

  • Amel Tuka u posjeti redakciji Novog vremena (Foto: N.P.)
  • Amel Tuka u posjeti redakciji Novog vremena (Foto: N.P.)
  • Amel Tuka u posjeti redakciji Novog vremena (Foto: N.P.)

Na vrh