Amel Tuka se podvrgao tradicionalnom puštanju krvi: Ovo je veliki reset tijela nakon svega

Veliki reset poslije svega, a onda idemo u nove pobjede ponovo, poručio je najbolji bosanskohercegovački atletičar svih vremena, aktuelni svjetski prvak na 800 metara, Amel Tuka, koji se oglasio na svom Facebook profilu

25. Jul 2015. | 09:10 | S.M
44366


Tuka je otkrio da se nakon velikih i napornih takmičenja podvrgava hidžami – tradicionalnom puštanju krvi koje prakticiraju muslimani širom svijeta, a za koju su medicinski stručnjaci rekli da predstavlja pravu blagodat za organizam.

Uz pomoć vakuum pumpica iz tijela se izvlači nečista krva, što popravlja cirkulaciju, razbija trombove, smanjuje masnoću, a ima i druge pozitivne učinke na tijelo. Prema religijskom učenju, hidžamu je preporučio i vjerovjesnik islama Muhammed a.s.

Tuka je u samo četiri dana osvojio dva zlata na tamičenjima u Monaku i Švicarskoj. Na prestižnoj Dijamantskoj ligi koju je trčao 17. ovog mjeseca vremenom od 1:42.51 na 800 metara očarao je sve ljubitelje atletike, ostvario je 10. rezultat svih vremena u svijetu atletike, oborio lični rekord, kao i rekord Bosne i Hercegovine.

Jedan od najboljih ambasadora naše zemlje u BiH je od 9. augusta, a nakon toga odlazi na Svjetsko prvenstvo u atletici koje se od 22. do 30. augusta održava u Pekingu.

(Agencija NAP)

Oznake: >

Na vrh