Amel Tuka se pridružio mališanima u šetnji Zenicom

Dječija nedjelja se širom svijeta obilježava od 1. do 7. oktobra i na ovaj način nastoji se skrenuti pažnja na djecu i njihov položaj u lokalnoj zajednici. Udruženje "Naša djeca" iz Zenice danas je organizovalo i prigodnim performansom i programom obilježilo "Dječiju nedjelju"

3. Oct 2015. | 13:41 | S.M
47733


Kao i prethodnih godina, "Dječiju nedjelju" pratio je niz edukativnih i zabavnih događaja, a ove godine se priključio i najbolji bh. atletičar Amel Tuka te mnoge druge poznate ličnosti iz grada.

Danas su tu bila i tri balerine iz Baletne škole "Ars Centar" koje su izvele varijacije sa kojima su se ove godine predstavile na evropskim i svjetskim takmičenjima te su bile jedine predstavnice BiH.

Osim atletičara Amela Tuke tu su još bili i glumac Saša Handžić, te članovi benda Balkaneros Rusmir Muharemović i Aldin Šehić.

"Obilježavanjem "Dječije nedjelje" pokušavamo skrenuti pažnju na djecu ali i njihov položaj u lokalnoj zajednici. Ove godine, pažnja će biti usmjerena prvenstveno na ulaganja u djecu, kao i zagovaranje za veća izdvajanja kada su u pitanju djeca i njihove potrebe. Djeca, članovi Dječijeg parlamenta grada Zenice osmislila su prigodan program, u kojem će poslati poruke odraslima i donosiocima odluka, a onim najmlađima uljepšati dan sa različitim igrama", kazali su iz Udruženja "Naša djeca".

Tako je danas, simbolično, pet minuta prije 12 sati održana šetnja gradskim trgom, a Tuka se slikao sa djecom i dijelio autograme.

(Agencija NAP)

Na vrh