Američki predsjednički izbori ulaze u finalnu fazu

1. Nov 2016. | 08:58 | NV
9d79e431d7d09d1c6088930ef3e0a371-1476068828

Kako se bliži dan američkih predsjedničkih izbora, stvari na političkoj sceni te države postaju sve komplikovanije. Naime, do izbora je ostalo samo sedam dana, a dešavaju se stvari koje mogu promijeniti ishod izbora.

Američki FBI ponovo je pokrenuo istragu oko spornih mailova Hillary Clinton, što joj je znatno narušilo popularnost među biračima, pokazale su zadnje ankete.

Da stvar bude još gora, iz Wikileaksa su najavili objavljivanje još mailova do dana izbora, a koji mogu biti presudni za ishod izbora.

Američki državni sekretar John Kerry, obraćajući se studentima u Londonu, izjavio je da “postoje trenuci kada je veoma sramno”, govoreći o američkim predsjedničkim izborima te da kampanja za američkog predsjednika dosta otežava posao njemu i američkim diplomatima. “Ovi izbori su bili teški za percepciju naše države širom svijeta”, rekao je Kerry.

Donald Trump, sa druge strane, dolijeva ulje na vatru, obraćajući se Amerikancima sa zahtjevom da dobro obrate pažnju prilikom glasanja da ne budu pokradeni.

Prema zadnjem istraživanju koje su proveli ABC News i Washington Post, čak 59% ispitanih smatra oba kandidata nepoželjnim.

 

NV / foto AFP

 

Na vrh