Amerikanci jure na Kubu

Na hiljade turista posjećuje Kubu sa željom da istraži tu karipsku državu, a u posljednje vrijeme sve je više posjetilaca iz SAD. Do toga je došlo poslije najave obnavljanja diplomatskih odnosa Washingtona i Havane

29. Mar 2015. | 13:07 | S.M
38485


Stari dio Havane je i dalje pravi magnet za mnogobrojne turiste. Neki od njih iz Sjedinjenih Američkih Država su prvi put na Kubi, oni iz drugih dijelova sveta posebno ističu jedinstvenu atmosferu u toj karipskoj državi.

Američki poslovni svijet pomno prati kubansko tržište, od agrara do turizma i vidi šansu u zemlji koja je za Amerikance bila zatvorena više od pet decenija.

Sve je više Amerikanaca iz različitih razloga na Kubi i taj broj će sve više rasti, što mnogi Kubanci pozdravljaju. Promjene su vidljive na svakom koraku.

"Vidim da se mnogo gradi, puno je lijepih restorana što je veoma dobro. Ali mora biti više hotela, ugostiteljskih objekata, drugih smještajnih kapaciteta za sve veći broj Amerikanaca koji će dolaziti“, ocijenio je Rogelio Govin, turista iz Kanade.

Vlada u Havani je saopštila da je u proteklih godinu dana broj turističkih posjeta porastao 16 posto, pa svakodnevno na desetine turističkih autobusa sa posjetiocima iz čitavog svijeta posjećuje historijski, stari dio prijestolnice Kube.

Od februara 2014. godine tu karipsku državu je posjetilo više od tri miliona turista, pokazuju statistički podaci. Ranije relativno mirne ulice u prijestolnici sada su prepune posjetilaca u restoranima, kafićima i prodavnicama.

To bi mogao biti i izazov za vlasti jer su do sada mnogi turisti dolazili na Kubu kako bi doživjeli autentičnu atmosferu, vidjeli prepoznatljivu arhitekturu iz pedesetih, čuvene oldtimere, do sada nerazvijeno obalsko područje.

Oznake: > >

Na vrh