Apple osvježio liniju Macbook laptopa

Apple je bez prevelikih najava nadogradio liniju Macbook laptopa koja je ovim "updateom" postala brža, efikasnija i cilja na ženski dio publike, pa je tako novi Macbook moguće naručiti i u pink varijanti

24. Apr 2016. | 22:35 | A.S.
apple

Zapravo se radi o nadogradnji linije laptopa tipičnog brenda “Macbook” koji je kompanija predstavila krajem prošle godine, a koji sa sobom donosi USB-C port bez kojeg uređaj ne bi svojom ergonomijom bio, kako kaže Apple, “svjetlosnim godinama ispred” konkurencije.

Što se tiče hardverskih nadogradnji, novi uređaji sada dolaze s poboljšanom grafikom, bržom flash memorijom te produženom autonomijom baterije za jedan sat.

Iako nije bilo nekog specijalnog partyja kako to obično biva na jesen, Appleov šef za marketing, Philip Schiller, izjavio je kako ovaj laptop predstavlja viziju budućnosti.

“Macbook je najtanji i najlakši Mac uređaj koji smo proizveli i to je naša vizija budućnosti laptopa. Kupci sada imaju na izbor Macbook s najnovijim procesorom, bržom grafikom, flash memorijeom, dužom autonomijom baterije te lijepom rozo-zlatnom bojom”, naglasio je Schiller, piše Zimodnevnik.

Oznake: >

Na vrh