Balkanijada Tuzla 2017. godine: Međuuniverzitetski sportski susreti

16. May 2017. | 18:07 | NV
press1

Jučer, u Rektoratu Univerziteta u Tuzli održana je press konferencija povodom najave sportske manifestacije Međuuniverzitetski sportski susreti „Balkanijada Tuzla 2017„  koja će se održati od 17.5. – 19.5.2017. godine u organizaciji Studentskog  parlamenta Univerziteta u Tuzli i Univerzitetskog sportskog društva Univerziteta u Tuzli.

Prisutnim se obratila prof. dr. Zumreta Kušljugić, rektor Univerziteta u Tuzli naglasivši važnost organizovanja ovakvih sportskih manifestacija na Univerzitetu, posebno ako se uzme u obzir da ovakvih manifestacije nedostaje u Bosni i Hercegovini. Također, istakla je veliku podršku ovom projektu i spremnost Univerziteta da obnovi sportske terene u Kampusu Univerziteta s ciljem kako bi se studentima, zaposlenicima i građanstvu omogućilo bavljenje sportskim aktivnostima.

Sekretar Centra za sport Univerziteta u Tuzli, Alan Alagić otkrio je da će na Balkanijadi učestvovati studenti iz Tuzle, Zenice, Bihaća, Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Brčkog, Travnika, Istočnog Sarajeva, Zagreba i Prištine.Na kraju svog obraćanja Alagić se zahvalio sponzorima i pokroviteljima manifestacije, te rekao kako očekuje da Balkanijada u dogledno vrijeme postane tradicionalna.

„Ovo je jedinstvena prilika da univerziteti širom Bosne i Hercegovine pridonesu oživljavanju sportskih aktivnosti među studentima, razvoju i unaprijeđenju rekreativnog i amaterskog sporta, te povezivanju i saradnji univerziteta u regionu. Želja nam je da istaknemo vrijednosti koje potiče sport, poput timskog duha, solidarnosti i tolerancije” rekao je Nedžad Hodžić,  predsjednik Studentskog parlamenta.

Ovogodišnja sportska manifestacija sadrži takmičenja u malom nogometu, košarci, odbojci, stonom tenisu, šahu i atletici.

Na svečanom otvaranju, koje je planirano za sutra u 20,00 sati u Univerzitetskoj dvorani, biće organizovan prigodan kulurno zabavni program.

 

NV

Na vrh