Bašović: Na Ilidži okupljamo 700 takmičara

20. Feb 2018. | 15:10 | NV
Nermin Basovic

Sve je spremno za tradicionalni, deseti po redu turnir “WAKO Grand Prix BiH” za pionire, kadete, juniore i seniore, koji će se održati u subotu, 24. februara u Kulturno-sportskom centru Ilidža.

Organizator turnira je Kick boxing akademija Ilidža, koju uspješno vodi Nermin Bašović, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine i najbolji sportista BiH za 2003. godinu.

“Ušli smo u završnu fazu priprema. Prema posljednjim najavama očekujemo nastup 700 takmičara iz šest zemalja, a dosadašnje pripreme obećavaju vrhunske borbe u subotu u KSC-u Ilidža od 10 sati, kada je predviđen početak eliminacijskih borbi. Uradili smo dosta posla u proteklom periodu i potrudili smo se da sve bude na vrhunskom nivou, kakav zaslužuje jedan ovakav događaj. Posebno se želimo zahvaliti načelniku općine ilidža, prof.dr. Senaidu Memiću na podršci u organizaciji turnira, kao i u radu kluba. Sretni smo što će na turniru specijalni gosti biti dva borca koji su obilježili 2017. godinu – Bahrudin Mahmić, bh. reprezentativac i osvajač zlatne medalje na SP za seniore u Budimpešti, i Antonio Plazibat, osvajač K1 World grand prix u Japanu”, kaže Bašović te dodaje da je svečano otvorenje u 13 sati i da je ulaz na turnir besplatan.

 

NV

Na vrh