Bauk objavio fotografiju Tuđmana sa titovkom i petokrakom

7. Dec 2016. | 18:48 | NV
07.12.2016., Zagreb - Hrvatski sabor je drugu sjednicu nastavio raspravom o konacnom prijedlogu zakona o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva. Bojan Glavasevic i Arsen Bauk s plakatom "Sramota U Jesenovcu" i hashtagom "Andrej izdrzi".
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnik opozicionog SDP u Hrvatskom saboru Arsen Bauk ne prestaje da provocira vlast koja ne čini ništa povodom postavljanje spomen ploče hrvatskim braniteljima u Jasenovcu, na kojoj je uklesan ustaški poklič “Za dom spremni”.

Nakon performansa koji je priredio ranije danas u Saboru, kada je skretao pažnju kamere na laptop na kojem je bilo ispisano “Sramota U Jasenovcu”, Bauk se oglasio na Facebook profilu objavom fotografije Franje Tuđmana iz mladih dana sa partizanskom kapom i petokrakom.

“Od danas se u mom uredu nalazi slika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u partizanskoj uniformi s petokrakom. Pozivam sve ove koji su ‘za dom spremni’ da je dođu i da je skinu. Ako im nije ‘delikatno'”, napisao je Bauk.

Da je priča o spomen ploči sa ustaškim pozdravom “delikatna” najprije je ocjenio premijer Andrej Plenković, koji se već sutradan založio za donošenja zakona koji bi osudio sve totalitarne režime.

 

NV / Tanjug / Foto: Pixsell / Patrik Macek / index.hr

Na vrh