Baždarević: Idemo na pobjedu, ali ni neriješen rezultat ne bi bio loš

12. Nov 2016. | 19:32 | NV
Mehmed Bazdarevic Foto:Novo vrijeme

Grčka i Bosna i Hercegovina igrat će sutra od 20:45 sati susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a utakmica može odlučiti mnogo toga u našoj grupi, prenosi portal sportsport.ba.

Novinarima se obratio i Mehmed Baždarević, selektor našeg najboljeg tima.

“Što se tiče zdravstvenog biltena, sve je u najboljem redu. Kolašinac je trenirao i osjeća se jako dobro. Nadam se da će svi i nakon večerašnjeg treninga biti stoposto spremni. Dobro smo radili, dobra je atmosfera među igračima zadnjih dana. Znamo da je jako važna utakmica, nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat”, rekao je Baždarević, dodavši: “Pa mislim da bi bio dobar rezultat da igramo neriješeno, ali ne kalkulišemo. Spremamo se za pobjedu, ali protiv jedne dobre Grčke ni neriješeno ne bi bilo loše.”

“Ne bih se vraćao u historiju. Svaka utakmica je posebna. Reprezentacija Grčke stvara jednu novu ekipu. Da ne bih lupao gluposti, mislim da je Grčka jako kvalitetna ekipa, ali i BiH također ima svoje adute. Bit će ovo jako teška utakmica sa puno trčanja. Moramo biti skoncentrisani 90 minuta i svaki igrač mora dati svoj maksimum”, ističe Baždarević na kraju.
 

NV

Na vrh