Baždarević na treningu uigravao tehničko-taktičke varijante

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u četvrtak protiv selekcije Belgije odigrati jednu od ključnih utakmica u kvalifikacijama za evropsko prvensvo

1. Sep 2015. | 20:57 | S.M
46272


Drugog dana priprema svi pozvani igrači, osim Emira Spahića, stigli su u Brisel i stavili se na raspolaganje selektoru Mehmedu Baždareviću, koji je na popodnevnom treningu isprobavao neke tehničko – taktičke varijante. Zajedno sa svojim pomoćnicima u Stručnom štabu, selektor je pripremio video analizu belgijskog tima kako bi svi igrači bili upoznati o snazi protivnika.

Osim Tine Sušića, koji se požalio na lakše bolove, svi igači su zdravi i spremni za okršaj.

Za reprezentaciju Belgije, koja ima ulogu favorita, izvjesno je, neće igrati veznjak Tottenhama Moussa Dembele, a umjesto njega selektor Marc Wilmots pozvao je člana Anderlecha Stevena Defoura. Iz tabora "Crvenih đavola" procurila je informacija da bi i novi igrač Liverpoola Christian Benteke mogao propustiti meč sa BiH, jer Wilmost želi da za prvi tim nastupaju samo maksimalno spremni igrači.

Posljednji trening pred susret s Belgijancima nogometaši BiH obavit će u srijedu u 19.30 na briselskom stadionu "Kralj Boduen", na kojem će se igrati utakmica u četvrtak u 20.45 sati.

(Agencija FENA)

Na vrh