Baždarević: Nisam siguran kojih 11 igrača će početi utakmicu s Andorom

Prije večerašnjeg treninga naše nogometne reprezentacije održana je press konferencija u Trening centru u Zenicu na kojoj se selektor Mehmed Baždarević osvrnuo na poraz od Belgije

5. Sep 2015. | 18:54 | S.M
46480


"Ekipa je bila bolja, ali to je iza nas, moramo biti disciplinovani i spremiti se za Andoru. Mislim da nismo ništa zakomplikovali. Situacija je već bila komplikovana".

Baždarević je kazao i da još uvijek ne zna kojih 11 igrača će istrčati od prve minute na Bilino polje zbog povreda, a treba procijeniti i stanje kapitena Edina Džeke koji je u Belgiji zadobio povredu ruke.

"Nakon što vidimo stanje Edina, Seada i Emira odlučit ćemo o prvih 11 nakon večerasnjeg treninga", kazao je Baždarević.

Selektor je odgovarajući na pitanja novinara osvrnuo se i na igru Miralema Pjanića navodeći da bi željeli da vidimo Pjanića jos boljeg.

"Mire zaslužuje svu pažnju, a u svakom treningu nastojimo da ga probudimo. Sve činimo, a i on mora da bi pokazao da je nosilac naše igre", riječi su selektora.

Golman Asmir Begović kazao je da je Andora nezgodna ekipa i da će se braniti.

"Što ranije damo gol to bolje. Utakmicu moramo shvatiti vrlo ozbiljno, trebat ce nam prvi go". kazao je Asmir dodajući da cijene selekciju Andore.

"Na nama je da igramo što bolje možemo. Naši navijači su najbolji na svijetu sutra će nam sigurno faliti ali nadam se da će biti puno ostale publike jer nam trebaju", kazao je Asmir.

(Agencija NAP)

Na vrh