Baždarević: "Pratimo naše igrače, razmišljam o proširenju spiska reprezentativaca"

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u martu ove godine odigrat će dvije prijateljske utakmice, s Luksemburgom 25. marta i četiri dana kasnije protiv Švicarske

21. Jan 2016. | 14:57 | K.K
53370

Nakon utakmica baraža za Evropsko prvenstvo, selektor BiH Mehmed Baždarević i njegovi saradnici imali su vremena da se posvete manje vidljivim, ali neophodnim poslovima, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

"Nakon kvalifikacionih utakmica, uslijedio je period detaljnih analiza. Zajedno sa saradnicima pogledali smo sve statističke podatke, te kroz analitiku pokušali doći do nekih činjenica koje nam mogu koristiti u narednom periodu. Dobili smo pravu sliku onoga što smo radili, te uvidjeli na čemu možemo da baziramo igru u novom kvalifikacionom ciklusu", rekao je Baždarević za zvanični portal NS BiH.

Baždarević se posvetio uobičajenoj praksi da se igrači koji već igraju za ''A'' tim, ali i svi drugi koji konkurišu za njega, pomno prate.

"Već smo počeli da opserviramo igrače, uglavnom one što igraju u Engleskoj i Italiji čija prvenstva se nisu prekidala. Svakodnevno razmjenjujemo informacije, a iskoristit ćemo priliku da obiđemo i ekipe nekoliko naših igrača koje su počele sa pripremama. Pratimo nekoliko mladih igrača na koje moramo obratiti pažnju, ali ne bih još govorio o imenima, jer svi trebaju da se trude i rade maksimalno", izjavio je selektor BiH.

Naglasio je da će prijateljske utakmice s Luksemburgom i Švicarskom iskoristiti da provjeri što više igrača, te da razmišlja o proširenju spiska reprezentativaca.

Dodao je da mu nedostaju utakmice ''jer to je ono najteže, ali i najljepše u ovom poslu''.

(Agencija FENA)

Na vrh