Magazin>>

Beč: 700.000 gostiju u Novogodišnjoj noći

3. Jan 2018. | 13:56 | NV
Silvesterpfad_DSC03840_(c)stadtwienmarketing_Sebastian Toth

700.000 turista iz cijelog svijeta je zajedno s Bečlijama na 28. Novogodišnjoj stazi u raskošno okićenom centru grada slavilo doček Nove godine uz različite vrste muzičke žanrove i sveprisutni valcer.

Bečka novogodišnja staza je jedna od najvećih atrakcija glavnog grada Austrije čiji centar postaje najveća pozornica za doček Nove godine.

Brojni štandovi sa hranom i kuhanim vinom pobrinuli su se da Bečlije i gosti uživaju u novogodišnjem programu.

Posebno omiljen je “bulevar klasične muzike” Graben gdje su u posijlepodnevnim časovima bečke škole plesa nudile intenzivne kurseve valcera, a sam trg je pretvoren u pravu balsku dvoranu na otvorenom.

Novogodišnje zabave su se održale na 11 lokacija u gradu gdje su posjetioci mogli da se provedu uz bogat muzički i program za sve uzraste i ukuse.

U ponoć je tradicionalnim vatrometom na spektakularan način pozdravljena 2018. godina, u koju Austrijanci, prema istraživanju javnog mnjenja ulaze mnogo pozitivnije nego ranijih godina.

Jedinstvena novogodišnja atmosfera vladala je i na brodovima koji su vozili Dunavom, u dvorcu Hofburg na novogodišnjem balu kao i na gala-večeri u bečkoj Vijećnici.

 

NV

Oznake: >

Na vrh