Magazin>>

Beč: E-Day 2017 ili kako sve poduzetničke procedure završiti putem interneta

10. Apr 2017. | 16:25 | NV
(c)Marius_Hoefinger

Najveća i najpoznatija E-Business manifestacija Privredne komore Austrije “E-Day 2017“ održava se 12. aprila u prostorijama “Austria Center Vienna“ u Beču. Pod motom “Doživi digitalizaciju“ poduzetnici i svi zainteresovani moći će da se upoznaju sa šansama i izazovima digitalnog svijeta.

Kao pionir u oblasti E-Government-a bečka gradska uprava omogućila je da se sve poduzetničke procedure završavaju online putem. Time poduzetnici štede vrijeme za odlazak do ustanova a svoje obaveze mogu da obave u bilo koje doba dana i noći, čak i vikendom. U tu svrhu obezbjeđeno je oko 600 službenih strana koje pružaju informacije i više od 250 online-formulara.

Grad Beč nudi aplikacije “Kaži Beču“ (Sag’s Wien), wien.at livewien.at, Open Government i E-Government kao i Smart City Wien.

Posjetioci će na štandu Grada moći lično da dožive digitalni svijet. Uz pomoć virtuelnog bicikla i naočala postoji mogućnost virtuelne vožnje kroz Beč, a moguće je čak i letjeti iznad grada.

Ovu manifestaciju godišnje posjeti oko 2.500 zainteresovanih, 40 izlagača i više od 70 predavača.  Ulaz je za sve posjetioce slobodan.

Digitalizacija je odavno obuhvatila sve oblasti života. Za preduzeća ona nudi ogromne šanse jer pruža usluge na inovativan i efikasan način. Skoro da ne postoje usluge i proizvodi koji nastaju bez informacionih i komunikacionih tehnologija.

 

NV

Oznake: >

Na vrh