Beč: Najveći startup hub u regiji, otovren poziv za prijave za besplatni program

29. Mar 2018. | 21:59 | NV
weXelerate

Prošle godine je u bečkom Design Toweru u samom srcu Beča otvoren najveći startup hub u ovom dijelu Evrope.

Na ukupno 8.000 kvadratnih metara tamo je svoj novi dom našlo nekoliko stotina startupova, a fokus leži na inovacijskim područjima kao što su mediji, bankarstvo, osiguranje, mobilnost, sigurnost, blockchain, AI, energetika i inženjerstvo.

weXelerate centar otvoren je 365 dana u godini 24 sata na dan, a cjelokupno prizemlje zgrade dostupno je kao otvoren coworking prostor.

Jedan od ciljeva osnivača weXeleratea povezivanje je velikih firmi sa startupovima iz cijelog svijeta, kako bi skupa realizovali konkretne inovacijske projekte, otvarali nova tržišta i stvarali savremene proizvode.

Ovaj bečki centar startupovima iz cijelog svijeta i ove godine nudi tzv. Accelerator program u trajanju od četiri mjeseca. Modularni sadržaji programa usmjereni su na stvaranje dodane vrijednosti i otvaranje novih tržišta za inovativne proizvode mladih preduzeća.

U okviru programa 16 velikih firmi sarađivati sa 50 startupova, kako bi zajedničkim snagama ostvarili zadane ciljeve.

Učesnicima na raspolaganju stoji preko 100 mentora, a učešće u programu je besplatno. Troškove boravka i smještaja snose sami učesnici.

Sljedeći ciklus započinje 1. oktobra 2018. i završit će sredinom januara 2019. Zainteresovani startupovi za ovaj se program mogu prijaviti do 9. maja 2018. putem linka  https://www.wexelerate.com/apply_now/.

 

NV

Na vrh