Begović: Moramo ozbiljno shvatiti utakmicu sa Andorom

Golman nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović vjeruje da bh. tim u nastavku kvalifikacija može izboriti plasman na evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj

23. Mar 2015. | 17:03 | D.R
38193


"Moramo gledati pozitivno. Vjerujem sto posto da imamo šansu da se plasiramo na EP. U subotu protiv Andore imamo novi početak. Očekuje naš još šest utakmica u kojima trebamo da ostvarimo što više pobjeda, te da pratimo kako će igrati i druge reprezentacije u grupi",- kazao je Begović.

Golman Stokea, koji je za BiH od 2010. godine odigrao 33 utakmice, smatra da bh. reprezentacija u subotnjem kvalifikacionom susretu s Andorom mora ući maksimalno ozbiljno.

"Moramo pobijediti Andoru. Svaka utakmica je nezgodna. Smatram da neće biti tako jednostavno, Vels je tamo jedva pobijedio. Svi koji očekuje da ćemo lako pobijediti s 10:0 nisu u pravu. Moramo ozbiljno shvatiti tu utakmicu, dobro početi s novim selektorom i nastaviti s dobrom igrom i u prijateljskom susretu s Austrijom. U timu ćemo imati novih igača. Oni će nam sigurno donijeti novu energiju. Vjerujem u svakog igrača", – kazao je Begović, koji je danas u Sarajevu, u svojstvu glavnog donatora projekta, simbolično otvorio Sportsko igralište Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica.

Reprezentacija BiH okupila se danas u Zenici, gdje će u Trening kampu Nogometnog saveza BiH obaviti mini pripreme.

Put u Andoru planiran je u četvrtak u jutarnjim satima.

Utakmica Andora – BiH igrat će se 28. marta u 20.45 sati.

Nakon ovog susreta bh. tim će dan kasnije doputovati u Beč u kojem će 31. marta odigrati prijateljski susret s Austrijom.

(Agencija FENA)

Na vrh