Beljo pobjedio Rumuna, ali mora na operaciju ruke

12. Feb 2017. | 14:21 | NV
beljo100

Damir Beljo, naš najbolji profesionalni bokser i višestruki prvak, nakon 11 mjeseci pauze zbog povrede, sinoć se u Njemačkoj uspješno vratio u ring i nokautirao Rumuna Mihaia Macoveia u drugoj rundi.

“Meč sam završio klasičnim nokatom u drugoj rundi. Mihail je na početku zaista oštro krenuo, ali me nije iznenadio. U toj svojoj furioznosti krajem prve runde naletio je na moju “desnicu” i uspio je ustati nakon brojanja svega nekoliko sekundi prije gonga. Kada je krenula druga runda, brzo sam završio posao. Udarac u jetru ga je onesposobio da nastavi meč. Poslije brojanja Rumun je dugo ostao ležati u ringu. Moram ostati čvrsto na zemlji, jer je realno Macovei zalutao u profesionalni boks, iako je prvak Rumunije u amaterskom boksu. On mi nije bio dostojan protivnik. Treba čovjek realan biti i i neke pobjede ne treba dizati u visine. Ovo je za mene povratnički meč nakon duge pauze i moram biti zadovoljan. Svi znaju da ja nisam kao ostali borci, da se odmah hvalim na sav glas. Ovo je pobjeda za moju Bosni i Hercegovinu, za sve narode koji žive u njoj, da se svi volimo i poštujemo“, kaže Beljo koji je čestitao organizatoru na uspješnom borilačkoj manifestaciji, a kolegama Soldiću, Maukoviću i Ajetoviću koji su nastupili za UFD GYM na pobjedama.

Ipak, nakon pobjede u Dusseldorfu „Bombarder sa Neretve“ mora na operaciju.

“Operacija je jedino rješenje. Lakat mi koči lijevu ruku već duže vremena i u Njemačkoj sam boksao pod blokadom. Operisat ću se u Mostaru. Nakon te operacije potpuno ću biti spreman za nove izazove i da se upustim u borbu za svjetsku titulu“, kaže Beljo.

 

NV

Oznake:

Na vrh