Beogradski mediji: Srbija traži izručenje generala Đukića

Srbija je u srijedu uputila Crnoj Gori zahtjev za izručenje generala Borislava Đukića koji je u januaru uhapšen u Tivtu po hrvatskoj potjernici, javili su beogradski mediji pozivajući se na izvore u srbijanskom ministarstvu pravosuđa

27. Aug 2015. | 09:59 | S.K
45942

Izručenje Đukića Srbija traži zbog kaznenog postupka koji se protiv njega vodi pred srbijanskim pravosudnim tijelima, objavila je agencija Tanjug, ali nije navedeno više detalja za koja kaznena djela srbijansko pravosuđe tereti Đukića.

Borislav Đukić, koji je srpski državljanin, uhapšen je 17. januara u zračnoj luci Tivat po Interpolovoj potjernici koju je za njim raspisala Hrvatska zbog rušenja brane Peruča i sada se nalazi u postupku izručenja Hrvatskoj u ekstradicijskom pritvoru u Crnoj Gori.

Tokom Domovinskog rata Đukić je bio zapovjednik 21. brigade 9. kninskog korpusa JNA. Uz njega zbog rušenje brane na Peruči optužnicom su još obuhvaćeni tadašnji zapovjednik 9. kninskog korpusa JNA Ratko Mladić, zapovjednik tvz. vojske krajine Mile Novaković i zapovjednik svih pograničnih postrojbi "krajinske milicije" Milan Korica.

Na vrh