Besplatne aplikacije prazne vaše baterije i troše memoriju

Isplati se kupiti kvalitetnu aplikaciju jer prema najnovijim istraživanjima besplatne aplikacije troše vašu bateriju i memoriju. Istraživači iz University of South California (USC), Rochester Institute of Technology (RIT) i Queen's University Canada otkrili su kako su besplatne aplikacije koje su "podržane" od strane oglasa koristile 16 posto više energije i 22 posto više memorije od plaćenih aplikacija bez oglasa

28. Apr 2015. | 17:18 | S.M
39978


William Halfond iz University of South California ističe kako bi programeri aplikacija trebali biti pametniji oko načina dizajniranja aplikacija jer bi ovi problemi oko trajanja baterije i memorije mogli natjerati korisnike da odustanu od besplatnih aplikacija.

No, programeri žele zaraditi neki novac preko oglasa, pa ovu situaciju treba promatrati na način kako je oni doživljavaju. No, zaključak je sljedeći – ako želite aplikaciju koja ne troši previše vašu bateriju i memoriju, odaberite one koje ste spremni platiti.

Mora se priznati kako je ovo istraživanje zauzelo dosta prostora na raznim forumima i grupama te će sigurno ići u korist plaćenim aplikacijama.

Na vrh