Bh. kokice osvojile Beč, kreću na SAD

Bosanske bio-kokice prodaju se širom Beča, a uskoro se očekuje njihova ekspanzija i na tržište Sjedinjenih Američkih Država

28. Jul 2015. | 21:25 | S.M
44579


Sanela i Emina Mandžuka u centru Beča prodaju bio-kokice iz sopstvene proizvodnje, a njihovim planovima su se, kako kažu, svi smijali.

"Kada smo rekli da za trgovinu tražimo lokaciju u strogom centru grada, svi su nam se smijali. Jedni su rekli da tamo nikada nećemo naći prostor, drugi da je preskupo, treći da je konkurencija prejaka, a četvrti da pogotovo stranci u prvom bečkom okrugu teško dobiju lokaciju jer su ta mjesta navodno rezervirana za domaće stanovništvo”, priča Emina Mandžuka u kancelariji "Popcornera" iza istoimene prodavaonice.

Na sto postavlja nove uzorke kokica koje je u zadnjih nekoliko mjeseci smislila njena sestra Sanela.

"Sad ćemo ih još jednom testirati. Mi ovdje često doručkujemo kokice, biće to još jedan obilan poslovni doručak", smije se Emina dok priča svoju priču novinarima Deutsche Wellea.

Zajedno sa sestrom Sanelom, Emina Mandžuka već je nekoliko godina na čelu manufakture Popcorner koja u Beču proizvodi i prodaje biološke kokice za koje kažu da su jedinstvene na cijelom austrijskom tržištu.

Za kokice se koristi isključivo kukuruz iz biološke proizvodnje, baš kao što su to i začini i arome koje kokicama daju specifičan ukus. Od onih sa vanilom i vasabijem, pa do onih sa metvicom ili đumbirom. U svakom slučaju bez laktoze i bez glutena.

Popcorner kokice prodaju se u nekoliko tržnih centara u Beču, u prodavaonicama jednog austrijskog trgovačkog lanca, a odnedavno i u određenim bioskopima. Već to se u bečkim poslovnim krugovima tumači kao veliki uspjeh, ali sestre Mandžuka kažu da na tome ne žele da stanu i da trenutno pripremaju i ekspanziju u Ameriku.

"To bi trebala da bude zaista velika stvar. O detaljima ne možemo da govorimo jer još čekamo na neke potpise i ugovore. Ali stvar izgleda dobro i mogla bi da bude veliki uspjeh", objašnjavaju sestre Mandžuka.

Oznake: > > >

Na vrh