Bh. pahulja Ilma Kazazić nastavlja pohod u Italiji

Nakon velikih uspjeha i prvih medalja za naš Parolimpijski komitet u juniorskim i seniorskim nastupima u Landgrafu Holandija, Pitztal i Rinn Austrija, Stara planina Srbija, naša državna reprezentativka i članica skijaškog kluba IILMER, skijašica Ilma Kazazić, danas (nedelja) nastavlja pohod u Ravascletto-Zoncolan, Italija.

14. Feb 2016. | 18:23 | A.S
54571

Ilma Kazazić će 17. i 18. februara 2016 godine, Bosnu i Hercegovinu, predstavljati na još jednom Međunarodnom takmičenju, pod nazivom Trofeo “IPCAS Cup 2015/16 Adriana Visintini”, koje se održava u organizaciji IPC (International Paralympic Committee).

Nažalost, prva BH Paraolimpijka u alpskom skijanju i vlasnica nekoliko međunarodnih medalja, koje su kao prve, zlatnim slovima zapisane u istorijat Paraolimpijskog komiteta BiH, kao 17-godišnjakinja, danas je sa kompletnom skijaškom opremom, autobusom sa Sarajevske stanice od strane svojih roditelja i kolega iz kluba, ispraćena u pravcu Zagreba, bez pratnje najbitnijih ljudi za njen nastup i podršku, trenera prof Senada Turkovića i Muje Volodera.

U Zagrebu će našu skijašicu dočekati i preuzeti njene kolege iz Paraolimpijskog Hrvatskog komiteta sa kojima će sutra ( ponedeljak) 15.2.2016. godine, nastavitu put u pravacu Italije.

Pored toga, što našoj prvoj Paraolimpijki i Bosanskohercegovačkoj pahulji Ilmi Kazazić, možemo poželjeti sreću na IPCAS nastupu u Italiji, također želimo poručiti i svima onima, koji u ovoj državi odlučuju u ime sporta i u ime sportista da malo više pažnje, posvete ovim gladijatorima, koji ime države Bosne i Hercegovine, dostojanstveno nose i promovišu u stilu pravih ambasadora na svim sportskim borilištima širom svijeta.

(Agencija NAP)

Na vrh