BH Pošta i ASA Banka: Mjenačnice za kupovinu i prodaju stranih valuta u poslovnim jedinicama BH Pošte

14. Jun 2017. | 10:39 | NV
IMG_2022

“JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo od danas postaje ovlašteni mjenjač za kupovinu i prodaju valuta ASA Banke. Epilog je to poslovne saradnje dvije kompanije.

Cilj ove poslovne saradnje domaćih kompanija je prilagoditi se potrebama i zahtjevima klijenata, kako bi usluge bile pristupačnije i efikasnije za korisnike obje kompanije.

ASA Banka će u BH Pošti imati sigurnog i pouzdanog partnera, dok će BH Pošta u svojoj mreži od zavidnih 185 poslovnih jedinica vršiti uslugu otkupa i prodaje efektivnog stranog novca.

”Poslovna strategija orijentisana na jačanje bh. tržišta opredjeljenje je koje slijedimo i ovom saradnjom. Osnovna vodilja prilikom odluke za poslovnu saradnju je želja da klijentima približimo našu uslugu i proširimo mrežu dostupnih mjenjačnica, što je u skladu sa poslovnom politikom koju težimo uspostaviti”, kazao je direktor ASA Banke Samir Mustafić.

Odluka o poslovnoj saradnji bila je lakša uzimajući u obzir da BH Pošta ima najširu mrežu mjenjačnica, te klijentima može stajati na usluzi i u poslijepodnevnim satima, kao i subotom.

BH Pošta, kao ovlašteni mjenjač, korisnicima će pružati usluge otkupa efektivnog stranog novca od domaćih i stranih fizičkih lica kao i uslugu prodaje efektivog stranog novca, u obimu raspoloživog otkupljenog stranog novca.

”Kvalitet, tradicija i pouzdanost karakteristike su koje nas određuju. Poslovna saradnja sa ASA Bankom dolazi kao plod težnje da budemo efikasni i što pristupačniji korisnicima naših usluga. Kao prednost ovog poslovnog poduhvata možemo istaći spremnost i jedne i druge kompanije da sarađuju sa domaćim firmama, kakve su i BH Pošta i ASA Banka”, rekao je Mirsad Mujić generalni direktor “JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo.

 

NV

Na vrh