BH Telecom i Huawei predstavili novi Huawei P9

Kompanije BH Telecom i Huawei predstavile su danas u Sarajevu Huawei P9, novi mobilni uređaj koji je zadivio i najzahtjevnije ljubitelje pametnih telefona širom svijeta

24. May 2016. | 14:00 | A.D.
Huawei P9

Izuzetnost ovog mobilnog uređaja ogleda se u dvostrukoj leđnoj kameri od 12 megapiksela koja omogućava brzo i precizno fokusiranje u svim uslovima.

“Huawei je ponovo korak ispred ostalih kada je u pitanju kvalitet kamere, koju je ovaj put kreirala kompanija Leica, svjetski lider u proizvodnji optike. Dual kamera pruža korisnicima mogućnost pravljenja fantastičnih fotografija u boji, ali i izuzetno kvalitetnih crno-bijelih fotografija. Kada rade zajedno, kamere postižu 50 posto bolji kontrast i primaju tri puta veću količinu svjetla, što rezultira boljim fotografijama u mraku, ali i u uslovima slabe svjetlosti uopće”, poručio je Dalibor Ritan, direktor prodaje u kompaniji Huawei BiH.

Ono što ovaj mobilni uređaj od 5,2 inča izdvaja od konkurencije je i njegov elegantni dizajn. Smješten je u aluminijsko kućište i opremljen je baterijom od 3.000mAh i Kirin 955 octa-core procesorom koji kompanija Huawei sama proizvodi.

Zaista smo ponosni što našim cijenjenim korisnicima možemo ponuditi novi Huawei P9 mobilni uređaj koji će im ponuditi jedno novo iskustvo koje do sada nisu imali priliku doživjeti. Huawei P9 se zaista potrudio da zaštiti privatnost svojih korisnika i njihovih informacija. Poboljšani senzor otisaka prstiju omogućava korisnicima personaliziranu zaštitu uređaja koja sprečava nelegalno korištenje uređaja, a korisnicima osigurava brz i siguran pristup. Huawei P9 bit će u ponudi BH Telecoma, s mogućnošću kupovine na 12 ili 24 mjesečne rate, uz postpaid pakete», naglasio je Duljko Hasić, v.d. izvršni direktor za razvoj poslovanja u BH Telecomu.

Huawei  P9 budućim korisnicima dolazi uz VIP Gold Servis garanciju koja uključuje: tri godine garancije (dodatna 1 godina), tri mjeseca zamjene i tri mjeseca osiguranja ekrana.

P9 je remek djelo naprednog industrijskog dizajna, koji dijeli isti minimalistički genski kod sa svojim prethodnicima Huawei P serije. Svaki P9 uređaj je savršen spoj superiornog 2.5D stakla i vrhunskog aluminija, s rubovima koji su rezani dijamantima i zaobljeni kako bi se postigao uravnotežen, zaobljen izgled.

64GB verzija P9 dolazi u predivnoj i jedinstvenoj zlatnoj boji, čime postavlja nove standarde u industriji korištenjem mikro preciznog brušenja i poliranja metala kako bi se dobila visoko uglačana površina. Uz to, bijela verzija P9 je uglađenija od boje koja se koristi na vrhunskim automobilima, te reflektira svjetlo prisutno u različitim nijansama boja uslijed promjene uslova u okolini.

Huawei P9 je opremljen snagom, povezivanjem i brzinom koju savremeni korisnici premium uređaja očekuju od kompanije Huawei. S 5,2-inčnim 1080p ekranom, P9 pokreće novi Kirin 955 2.5GHz 64-bitni ARM procesor što osigurava vrhunske mobilne performanse. 3000mAh baterija P9 uređaja korisnicima omogućava besprijekorno povezivanje i dugi vijek trajanja baterije između punjenja.

Uz vrhunske karakteristike kompanije Huawei u području telekomunikacija, P9 nudi nove, do sad neviđene karakteristike. Između ostalog,  to je arhitektura virtualne trostruke antene, osmišljene za korisnike kojima je potrebno snažno i jednostavno povezivanje na mobilne i Wi-Fi mreže kako bi iskoristili u potpunosti mogućnosti mobilnog interneta bez obzira na to gdje se nalazili.

 

  • Huawei P9 predstavljen u Sarajevu
  • Huawei P9 predstavljen u Sarajevu
  • Huawei P9 predstavljen u Sarajevu
  • Huawei P9 predstavljen u Sarajevu

Na vrh