Bh. teniseri optimistični pred meč sa Grčkom

Bh. teniseri predvođeni selektorom Amerom Delićem izrazili su optmizam pred meč sa Davis Cup reprezentacijom Grčke

29. Jan 2014. | 13:36 | Amel Duranović
18124

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom kolu druge euro-afričke zone dočekat će reprezentaciju Grčke.

Na danas održanoj pres-konferenciji selektor naše reprezentacije Amer Delić istakao je da mladi bh. teniseri mogu savladati grčke tenisere.
Delić je istakao kako dobro poznaje naše tenisere te izrazio nadu da Mirza Bašić, Aldin Šetkić, Damir Džumhur i Tomislav Brkić uz timski rad mogu napraviti dobar rezultat.

George Kalovelonis, selektor Davis Cup reprezentacije Grčke izjavio je kako u Sarajevo nisu došli da se brane već da ostvare pobjedu.
“Znamo da će ovo biti težak meč jer su bh. teniseri u dobroj formi i kondiciji. Došli smo da pobijedimo. Prednost naše selekcije je brza podloga”, izjavio je Kalovelonis.

Jedan od najboljih grčkih tenisera, Alexandros Jakupović, izjavio je kako se nada da grčka reprezentacija može ostvariti pobjedu.

“Došao sam da pomognem svojoj reprezentaciji, da pružimo sve najbolje i da ostvarimo pobjedu”, rekao je Jakupović.

Selektor naše reprezentacije izjavio je kako ima sasvim dovoljno vremena da sa igračima uigra neke specifične stvari.

“Radimo na nekim specifičnim stvarima, trenirat ćemo do vikenda. Protivnici su morali zaslužiti da dođu u ovu grupu, međutim mi ih spremno dočekujemo”, rekao je Delić i dodao: “Favoriti smo na papiru, međutim meč se ne igra na papiru nego na terenu. Od ponedjeljka treniramo na ovoj podlozi, igrali smo i ranije. Ako budemo igrali kao do sada, ne sumnjam u našu pobjedu”, izjavio je Delić.

Damir Džumhur napravio je odličan rezultat na Australian Openu a kao član Davis Cup reprezentacije BiH nada se da će s kolegama uspjeti zabilježiti pobjedu nad Grčkom.

“Imao sam vremena da odmorim. Igrati za državu nikada mi nije bilo teško. Sa novim-starim članom, Mirzom Bašićem, sigurno će nam biti lakše. Dat ćemo sto posto od sebe”, rekao je naš najbolje rangirani teniser.

Mirza Bašić izrazio je zadovoljstvo povratkom u reprezentaciju te naglasio kako je ova reprezentacija trenutno nešto najbolje što bh. tenis ima.

“Imamo vrlo dobra četiri single igrača tako da imamo velike šanse da prođemo”, izjavio je povratnik u reprezentaciju Mirza Bašić.

Raspored utakmica kao i satnica bit će poznati u četvrtak nakon žrijeba. U slučaju pobjede teniseri BiH u drugom kolu (4. – 6. april 2014.) igrat će s pobjednikom meča Finska – Bugarska.

  • Foto: Amel Duranović
  • Foto: Amel Duranović
  • Foto: Amel Duranović
  • Foto: Amel Duranović
  • Foto: Amel Duranović
  • Foto: Amel Duranović

Na vrh