BhdiaFor: Treći Biznis forum bh. dijaspore danas u Banja Luci

U Banja Luci će danas biti održan treći Biznis forum bh. dijaspore – BhdiaFor. Prema riječima organizatora, BhdiaFor je najveći poslovni skup sa članovima zajednice dijaspore u Evropi. Skup se održava svake godine na drugoj lokaciji u Bosni i Hercegovini

9. Oct 2015. | 10:46 | A.D
48017

Ciljevi ovogodišnjeg foruma su stimulisanje investicija od strane članova zajednice dijaspore u BiH; stimulisanje poslovne saradnje između domaćih kompanija i kompanija čiji su vlasnici, ili u kojima rade, članovi zajednice bh. dijaspore te povećanje svijesti o razvojnom potencijalu bh. dijaspore.

Biznis forum bh. dijaspore – BHdiaFor, kao najveći poslovni skup sa članovima zajednice dijaspore u Evropi, pruža idealnu mogućnost za poslovno umrežavanje i istraživanje mogućnosti ulaganja. Na skupu se prezentiraju brojni investicioni projekti, primjere dobre prakse dijasporskih investicija u raznim sektorima, iskustva drugih zemalja u radu sa dijasporama.

Organizator Foruma je nevladina organizacija Naša Perspektiva koja od svog osnivanja radi na osmišljavanju kreativnih mehanizama u cilju aktiviranja resursa bh. dijaspore za razvoj zemlje porijekla.

Ovogodišnji generalni sponzor Foruma je Ambasada Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini. Jedan od medijskih partnera ovogodišnjeg Foruma je i Novo vrijeme.

Na vrh