BiH nije uspjela: Švedska prejaka za Vujoševićeve igrače

2. Aug 2017. | 20:26 | NV
IMG_1421

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom u Švedskoj otvorila je pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, piše agencija Patria.

Naša reprezentacija je poražena od domaće Švedske u Norkopingu rezultatom 81:73. Od samog početka utakmice naši igrači su pokazali veliku želju za pobjedom, ali nažalost do nje nisu uspjeli doći.

Napravili su naši reprezentativci veliki broj grešaka, ali, kao što je selektor Duško Vujošević i naglasio uoči početka pretkvalifikacija, ne treba im uzimati za zlo te greške, jer treba biti svjestan da se radi ulavnom o mladim i neiskusnim igračima, a većina njih je po prvi put igrala u dresu reprezentacije. Neki od njih se čak prije početka priprema nisu ni poznavali.

Od prve minute utakmica je bila u potpunom rezultatskom egalu. Igralo se koš za koš, a na poluvrijeme se otišlo neriješenim rezultatom 38:38.

U drugom poluvremenu su naši igrači smanjili broj grešaka, što je rezultiralo vodstvom na kraju treće četvrtine 61:55. Međutim, u posljednjem periodu utakmice naši neiskusni igrači napravili s previše grešaka, što su Šveđani znali iskoristiti i doći do pobjede.

Najbolji igrači u našoj reprezentaciji bili su Džanan Musa sa 17 i Markus Lončar sa 16 poena.

Narednu utakmicu naša reprezentacija igra za tri dana u Skenderiji protiv Slovačke.

 

NV / NAP

Na vrh