BiH protiv Austrije: Odlučujuća utakmica za naše rukometaše

16. Jun 2017. | 20:19 | NV
Foto- RSBiH

U duelu protiv Austrije našoj rukometnoj reprezentaciji za plasman na smotru najboljih evropskih selekcija iduće godine u Hrvatskoj odgovara samo pobjeda.

Direktan prijenos meča iz Beča iz dvorane Alber Schultz Eishalle u subotu od 20.20 sati emitira Face TV uz komentar Sabahudina Topalbećirevića i stručnog saradnika Enida Tahirovića.

“U subotu će biti trenutak istine bh rukometa. Na Face TV pratit ćemo odlučujuću utakmicu za plasman na EP u rukometu, meč između Austrije i naše reprezentacije. Dilema više nema, samo pobjeda našu selekciju vodi direktno na Evropsko prvenstvo u Hrvatsku, a sve ostalo ide u prilog selekciji Austrije. Austrija je vrlo neugodan protivnik, u šest susreta do sada samo smo ih jednom pobijedili, a prvu utakmicu u ovim kvalifikacijama smo nažalost izgubili u Sarajevu rezultatom 22:21. Da li će ova generacija napraviti veliki uspjeh i po prvi put se plasirati na EP vidjet ćemo. Ovo mora biti utakmica gdje će svi dati maksimum, gdje na kraju može pobijediti borbenost i želja, a realno, po kvaliteti ove dvije reprezentacije su skoro podjednake”, kaže Sabahudin Topalbećirević.

 

NV

Na vrh