Borislav Bojić napustio Klub SDS-a i stranku

7. Mar 2018. | 18:11 | NV
bojic(1)

Borislav Bojić, danas je obznanio i zvanično da napušta Klub SDS-a kao i samu stranku. On je ranije izrazio nezadovoljstvo jer je bio protiv kandidature Vukote Govedarice za predsjednika bh. entiteta Republika Srpska.

Ovo je danas nakon odlaska Safera Demirovića iz Kluba SDA još jedna ruka manje u vladajućoj koaliciji SDA-SBB-HDZ BiH. Sada imaju 18 ruku, a opozicija 24. SDS sada ima tri zastupnika plus Momčilo Novaković iz NDP-a koji je dio Kluba SDS-a.

“Moj osnovni razlog je, ne želim da nosim odgovornost za ono do čega je dovedena Srpska demokratska stranka. Nemam ličnih sukoba ni sa kim, sve sam to raspravio unutar stranke. Ne želim nikoga posebno da prozivam. Istovremeno ponavljam da ne želim da nosim tu vrstu odgovornosti želim svaku sreću ljudima koji su u toj stranci i što se mene tiče od danas ta moja odgovornost prestaje, a odgovornost se prenosi na one koji su doveli stranku u ovu poziciju. Sam izlazak iz kluba i odlazak u nezavisne poslanike sasvim dovoljno. Čim izađete iz Kluba izađete iz stranke”, kazao je Bojić.

 

NV / NAP

Na vrh