Borovac primila u nastupnu posjetu egipatsku ambasadoricu El Bishlawy

5. Apr 2018. | 22:11 | NV
Borovac - El Bishlawy

Semiha Borovac, ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, primila je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Arapske Republike Egipat u našoj zemlji Halu El Bishlawy.

Tokom razgovora istaknuto je kako su Bosna i Hercegovina i Egipat prijateljske zemlje koje su izgradile kvalitetnu saradnju naglašavajući kako ima prostora da ta saradnja bude još obimnija i intenzivnija u narednom periodu, a u interesu obje zemlje.

U fokusu  razgovora bila je primjena međunarodnih standarda zaštite ljudskih prava kao preduslova razvoja demokratije i napretka društva u cjelini.

Ambasadorica El Bishlawy je naglasila kako njena zemlja ulaže značajne napore da se zaštita ljudskih prava osigura u svim sferama života. Također, ona je najavila i značajnije aktivnosti na planu jačanja saradnje između Bosne i Hercegovine i Egipta u oblasti kulture i obrazovanja, ali i razmjene iskustava u pogledu promocije i zaštite ljudskih prava, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

 

NV

Na vrh