Bosanski Petrovac: Međuvjerska tribina o pomirenju

6. Dec 2016. | 16:02 | NV
Mojdoprinostrajnommiru

U srijedu, 7. 12. 2016. godine od 13 sati, u Velikoj sali Općinskog vijeća Bosanski Petrovac, bit će održana javna tribina “Moj doprinos trajnom miru”, koju organizira Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini, u okviru projekta PRO-Budućnost.

Na javnoj tribini će se, između ostalih, prisutnima obratiti načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić, vladika bihaćko-petrovački Atanasije, imam u navedenom gradu Mirzet ef. Spahić, te župnik iz Drvara vlč. Davor Klečina.

Javna tribina je osmišljena u formi panel diskusije, na kojoj će predstavnici crkava i vjerskih zajednica i drugi učesnici dati svoj osvrt na važnost izgradnje trajnog mira iz religijske perspektive, a sa ciljem uključenja svih društvenih faktora u procesu vraćanja povjerenja među građanima BiH, bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost. Nakon uvodnih izlaganja predstavnika crkava i vjerskih zajednica, otvorit će se diskusija, u okviru koje će svi učesnici imati priliku dati svoj doprinos dijalogu.

Javna tribina je organizirana u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, koji provodi Catholic Relief Services (CRS) u suradnji sa Međureligijskim vijećem u BiH, Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.

 

NV

Na vrh