Bosnalijek i u 2016. pokriva godišnje troškove SOS porodice mame Fikrete

Bosnalijek i SOS Dječija sela BiH su 14. put potpisali Ugovor o donaciji u vrijednosti 32.000 KM kojim su osigurana sredstva za pokriće godišnjih troškova SOS porodice mame Fikrete

1. Apr 2016. | 16:28 | S.M
56999


Direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović i nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH Amir Omanović potpisali su Ugovor o donaciji koji podrazumijeva pokriće godišnjih troškova hrane, odjeće, obuće, školskog pribora, higijenskih proizvoda, vannastavnih aktivnosti i izleta za šest dječaka koji odrastaju u ovoj SOS porodici.

Izvršna direktorica za administraciju Bosnalijeka Razija Peco izjavila je da je Bosnalijek dugogodišnji prijatelj SOS Dječijih sela BiH i da su veoma ponosni da svoje uspješne poslovne rezultate dijele s onima kojima je njihova podrška najpotrebnija.

"Podrška organizaciji koja nesebično nastoji da osigura topli dom za svako dijete je naše trajno opredjeljenje. Veoma smo ponosni jer smo bili podrška u odrastanju mladih ljudi, koji su sada uspješno krenuli u samostalni život, a neki od njih su svoje prve radne navike stekli u Bosnalijeku", rekla je Peco.

Direktorica programa SOS Dječijih sela Sarajevo Azemina Vuković istakla je da ta porodica odgaja već drugu generaciju djece, te da su mladi koji su se osamostalili dobri i uspješni ljudi.

"To je naš zajednički rezultat, jer je Bosnalijek – kao najbolji prijatelj SOS Dječijih sela BiH, sve ove godine bio uz nas, zajedno smo pratili razvoj, napredak i uspjehe naše djece i mladih", kazala je Vuković.

Bosnalijek je u proteklih 14 godina osigurao ispunjeno djetinjstvo za 15 djevojčica i dječaka koji su odrastali i odrastaju u SOS porodici mame Fikrete, a osim pokrića godišnjih troškova porodice osiguravao je stipendije za djecu, obavljanje prakse u kompaniji, uposlenici i članovi Uprave društva su obilježavali rođendane djece i bili podrška za sve velike i važne događaje na način kako to čine najbolji prijatelji, saopćeno je iz Bosnalijeka.

Na vrh