Bozanić: Hrvatski narod zauvijek je zahvalan Ivanu Pavlu za priznanje Hrvatske

Uoči kanonizacije pape Ivana Pavla II kardinal Josip Bozanić izjavio je danas u Vatikanu kako se svi sjećaju papina pohoda hrvatskih gradova, naglasivši da bi mu hrvatski narod zauvijek trebao biti zahvalan za međunarodno priznanje Republike Hrvatske

26. Apr 2014. | 22:07 | I.Č
22220

Papa Ivan Pavao II triput je pohodio Hrvatsku u vremenu od devet godina, a posebno je bio zaslužan za međunarodno priznanje Hrvatske, što hrvatski narod treba pamititi i biti mu uvijek zahvalan, rekao je zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić u izjavi za RTL.

"Uvijek je bio poseban Hrvatskoj, bio nam je blizak jer je bio blizak čovjeku", rekao je Bozanić u Vatikanu uoči sutrašnje kanonizacije dvojice papa, Ivana Pavla II. i Ivana XXIII. Dodao je kako je to veliki događaj za Katoličku Crkvu i veliki svjetski događaj, svi su okrenuti prema Rimu jer se događa nešto što ima značenje za čovjeka današnjice.

Kardinal Bozanić također se prisjetio kako je 1998., kada je papa Ivan Pavao II. pohodio Hrvatsku, prilikom vožnje s njime u automobilu prema Mariji Bistrici, osjetio što to znači biti blizu čovjeka koji je mistik.

"Bio je čovjek koji je prisutan i blizu, a u isto vrijeme uronjen u Božju prisutnost, što sam osjetio na poseban način i uvijek ću nositi u svom srcu. Tijekom svog pontifikata išao je k ljudima, a sada narod dolazi njemu", istaknuo je.

Kardinal Bozanić je izvijestio da proces kanonizacije blaženika Alojzija Stepinca ubrzano ide naprijed i prema kraju, a točan datum objavit će Sveti Otac kada proces bude potpuno gotov.

"Nadamo se tome i molimo da bude što prije", zaključio je kardinal Bozanić, a prenosi Fena.

(Agencije)

Na vrh