Brammertz sa glavnim tužiocem BiH

Na sastanku glavnih tužitelja Tužiteljstva BiH i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju(MKSJ), tužitelj Goran Salihović informirao je kolege iz Haaga da je Tužiteljstvo BiH od prošlog sastanka riješilo još tri predmeta Kategorije 2, te ostvarilo izuzetno dobre rezultate u prethodnom periodu

20. Oct 2015. | 14:25 | S.K
48559

U protekle dvije godine, intenziviran je rad na ovim predmetima, te su podignute optužnice u 16 predmeta Kategorije 2, u tri predmeta istraga je obustavljena, dok je u četiri donesena naredba o neprovođenju istrage.

Tužiteljstvo BiH u navedenom periodu riješilo je 23 predmeta Kategorije 2, te je istaknuto da su ovo doista značajni rezultati, jer se radi o  predmetima izuzetne složenosti, u kojima je istraga započeta u tužiteljstvu pri MKSJ.

Glavni tužitelj Salihović je još jednom istakao da je odredio tužiteljima jasne rokove te da svi preostali predmeti Kategorije 2, njih ukupno pet, moraju biti okončani do kraja godine.
Na sastanku je također razgovarano o kontinuiranoj suradnji dvaju tužiteljstava i zajedničkoj misiji i radu na uspostavi vladavine prava i sprječavanja nekažnjivosti ratnih zločina.

Zaključeno je da je jačanje međusobne suradnje tužiteljstava regiona i tužiteljstva pri MKSJ, ključno za ostvarivanje dobrih rezultata u kaznenom gonjenu počinitelja ratnih zločina, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Na vrh