Brigadir Oružanih snaga BiH Nenad Garić proslavio Vidovdan sa sinom Ratka Mladića

7. Jul 2017. | 22:16 | NV
darko mladic

Načelnik Štaba komande Brigade taktičke podrške Oružanih snaga BiH smještene u Rajlovcu, brigadir Nenad Garić proslavio je Vidovdan 28. juna u Bijeljini u društvu sina haškog optuženika Ratka Mladića?!

Brigadir Garić je fotografiju na kojoj je sa Darkom Mladićem objavio na Facebooku i podijelio je nekoliko puta, prenosi agencija Patria.

Jedan od poštovalaca lika i djela haškog optuženika Ratka Mladića ostavio je poduži komentar u kojem veliča Mladića, a takvo što nije zasmetalo brigadiru OS BiH Nenadu Gariću.

“A šta reći svaki komentar je suvišan …živi bili i slavili uvek …a Ja Boga molim da uzme MOJ ŽIVOT I DA GA PODARI NAŠEM KOMADANTU RATKU MLADIĆU, NAŠEM HEROJU KOI ĆE UĆI U LEGENDU KAO CAR LAZAR JER ON TO ZASLUŽUJE….ODBRANIO JE NAŠ SRPSKI NAROD, STVORIO NAM REPUBLIKU SRPSKU….DAO NAM JE SVE ŠTO JE MOGAO…..a sada mu zlikovci sude za sve zašta nije kriv….sude mu jer ih je SVE POBEDIO NA BOJNOM POLJU KAO PRAVI PROFESIONALNI VOJNIK….a njegovom sinu želim puno puno puno potomaka i da se loza Mladića nikada ne ugasi…”, komentar je izvjesnog Borislava Petrovića.

Darko Mladić je sin Ratka Mladića, haškog optuženika za ratne zločine nad nesrpskim stanovništvom u Bosni i Hercegovini, kao i za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine, kada je u samo nekoliko dana ubijeno više od 8.000 Bošnjaka.

Darko Mladić je u nekoliko posljednjih intervjua za medije rekao da Tužilaštvo manipuliše žrtvama u Srebrenici. Rekao je da njegov otac ne može biti odgovoran za stradanje ljudi.

“Pokazali smo da je najveći broj žrtava, u stvari, nastao u koloni koja se probijala do Tuzle. Ta kolona je legalan i legitiman vojni cilj. Svi ljudi koji su nastradali u toj koloni jesu žrtve borbenih dejstava i tu nema ratnog zločina”, izjavio je Srni Darko Mladić krajem 2016. godine, a prenijeli brojni mediji.

 

NV / NAP

Na vrh