Magazin>>

Britanski državljanin u Hrvatskoj vozio bez vozačke dozvole 244 km na sat

15. Aug 2017. | 10:45 | NV
46234

Hrvatska policija izrekla je novčanu kaznu od oko 1.500 eura (11.600 kuna) 22-godišnjem bitanskom državljaninu koji je na autoputu A3 Bregana Zagreb vozio automobil 244 kilometara na sat i počinio osam prekršaja.

Mladić je zaustavljen u nedelju večer, vozeći ka Zagrebu BMW britanskih registracija 244 kilometara na sat, a nije posjedovao vozačku dozvolu, prenela je agencija Hina.

Utvrđeno je da je počinio više prekršaja i to požurivanje vozila ispred sebe svjetlosnim znakovima, nedržanje potrebnog razmaka, preticanje kamiona trakom za zaustavljanje vozila u nuždi, nekorištenje pokazivača smjera.

On također nije postupio na zahtjev saobraćajne policije izražen svmetlosnim, zvučnim i znakovima pomoću svjetleće stop tablice, a kazna mu je izrečena i jer se nije prestrojavao iz trake u traku uz prethodnu provjeru da to može učiniti bez opasnosti po druge učesnike u saobraćaju.

Policija mu je izdala obavezni prekršajni nalog i izrečena mu je ukupna novčana kazna i privremeno mu je oduzeta putna isprava radi osiguranja naplate novčane kazne, navedeno je u saopštenju hrvatske policije.

 

NV / Beta / foto ilustracija

Na vrh