Bоsić: Francuska je spremna pomoći u uređenju Jahorine

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić sastao se danas sa ambasadorkom Francuske u BiH Kler Bodoni

17. Feb 2015. | 17:21 | S.M
36562


Najviše pažnje u razgovoru posvećeno je unapređenju privredne saradnje, razvoju turizma i organizaciji Evropskog zimskog olimpijskog festivala za mlade.

"Francuska je spremna da nam pruži pomoć u izradi projekata i uređenju Jahorine. Francuska je vodeća zemlja po broju turista i posjetilaca, i njihovo veliko iskustvo i podrška biće veoma važni kako bi i mi iskoristili prirodne potencijale za privlačenje investicija i razvoj planinskog turizma", rekao je Bosić tokom ovog susreta.

Francuska ambasadorka izrazila je zadovoljstvo dobrim odnosima dvije države, te istakla da ima mnogo prostora za proširenje saradnje u raznim oblastima.

"Bosnu i Hercegovinu smatramo istorijskom regijom sa kojom tradicionalno imamo dobre i prijateljske odnose. Nadam se da će u narednom periodu doći do još intenzivnije privredne saradnje između dvije države", kazala je Bodoni.

Naglasila je spremnost Francuske da pomognemo projekat organizacije Evropskog zimskog olimpijskog festivala za mlade 2017. godine na osnovu kojeg bi se tražila sredstva za razvoj održivog turizma, saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

(Agencija FENA)

Na vrh