Buffon: Juventus će prije ili kasnije osvojiti Ligu prvaka

Golman Juventusa Gianluigi Buffon kazao je da će tim iz Torina prije ili kasnije osvojiti Ligu prvaka

15. Feb 2015. | 12:43 | S.M
36441


On je, govoreći o svojoj dugogodišnjoj karijeri za Sky Sport, kazao da mu se trećim uzastopnim Scudettom ostvario san, a da je sljedeći cilj četvrti pehar italijanskog šampionata.

"To bi nas učinilo jedinstvenim. Također želimo napredovati što je više moguće u Ligi prvaka, suočavati se sa izazovina. Svjesni smo svoje snage ali i ograničenja. Poznavajući historiju kluba, titula Lige prvaka će doći prije ili kasnije. Da li ću ja biti u tom timu ne znam. Mi radimo na tome, ali postoji mnogo poteškoća", kazao je golman Juventusa

Govoreći o mogućem odlasku klupskog saigrača, zvijeze u usponu, Paula Pogbe u neki od najbogatijih klubova u Evropi, kazao je da mu je drago da se on ne nalazi u takvoj poziciji i da ne mora donositi teške odluke.

"Prije bilo kakve odluke, klub mora razmotriti situaciju iz svih mogućih uglova. Mislim da o tome već neko razmišlja", kazao je Buffon.

Tridesetsedmogodišnji Buffon je u Juventus došao iz Parme prije četrnaest godina, i kako stvari stoje karijeru će završiti u Torinu.

"Juventus mi je poput druge majke, ali Parma će biti uvijek u mom srcu jer mi je pomogla da postanem ono što svih ovih godina radim u Juventusu", istakao je Buffon.

(Agencija FENA)

Na vrh