Čanak: Nama je interes da Vučić ne bude predsjednik Srbije

25. Feb 2017. | 19:47 | NV
Nenad-Čanak-1-LSV-600x340

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da će njegova stranka učiniti sve što je u njenoj mogućnosti da predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ne postane predsjednik Srbije i apelovao na demokratsku opoziciju da istakne jednog zajedničkog kandidata.

“Nama je interes da Aleksandar Vučić ne bude predsjednik Srbije. To je dobro za Srbiju i zdravo za demokratiju. I uradićemo sve što je potrebno da se to desi”, rekao je Čanak na konferenciji za medije.

Dodao je da to nikako ne znači da bi LSV podržao lidera radikala Vojislava Šešelja ili nekog njemu sličnog, samo da Vučić ne bi pobjedio.

Predsjednik LSV je ocijenio da bi demokratski kandidat svojom pobjedom na predsjedničkim izborima mogao da napravi diskontinuitet vlasti, jer sada sve poluge vlasti, od republičkog preko pokrajinskog do lokalnog nivoa, drži SNS sa svojim koaliconim partnerima.

“Zato LSV apeluje na sve stranke u demokratskoj opoziciji da učine dodatni napor i da se na postojeće izbore izađe sa jednim zajedničkim kandidatom. Vladajuće stranke su se ujedinile oko svoga kandidata i samim tim nema opravdanja da opozicija ne pronađe svoga kandidata”, kazao je Čanak.

 

NV / Beta / foto lsv.rs

Na vrh