Centralna bajramska svečanost održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji

Centralna bajramska svečanost jutros je u povodu obilježavanja jednog od najznačajnijih muslimanskih praznika Kurban-bajrama održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, a predvodio ju je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović

12. Sep 2016. | 09:30 | Dž.A.
FNA_31006

Foto FENA

U dvorištu Gazi Husrev-begove džamije tradicionalno se okupio veliki broj vjernika koji su u društvu porodice i prijatelja počeli proslavu Kurban-bajrama.

Reis Kavazović je pozvao vjernike da ih Kurban-bajram, baš kako mu i ime govori, podsjeti na iskonsko nastojanje da se približimo Allahovoj milosti, “ali i bratu i sestri kojima smo potrebni”.

“Smisao kurbana jeste da nas približi jedne drugima, da ojača našu porodicu i društvo u kojem živimo. Tu priliku imamo u danima pred nama i iskoristimo je na pravi način. Tako ćemo naše probleme lakše rješavati i mirnije ići putovima naše sudbine”, kazao je on.

Berićetne i sretne bajramske dane zaželio je svima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i dijaspori, te pozvao da ovaj praznik provedu s porodicom, rodbinom, prijateljima i komšijama.

“Neka bajramska radost ispuni naša srca i uđe u naše porodice i domove”, poručio je on.

 

(FENA)

Na vrh